Cat de rentabil e un salon de epilare definitiva SPL?

Odata cu dezvoltarea segmentului de ingrijire personala, piata de profil impreuna cu toate serviciile aferente a suferit o schimbare radicala (in bine): au disparut 90% dintre ondulatoarele cu tambur cromat, placile de par au inceput sa fie dotate doar cu placi ceramice – pentru a proteja mai bine firele de par – iar epilatoarele au inceput sa fie cu sisteme de pensaj mai eficiente, ba chiar si cu sisteme de racire.
Mai mult, in oferta saloanelor de infrumusetare au aparut si servicii de epilare definitiva IPL/SPL, bazate pe metoda luminii intens pulsate. Desi reticente la inceput, atrase de posibilitatea de a scapa de parul nedorit de pe corp, romancele au inceput sa frecventeze saloanele de epilare definitiva SPL (in Constanta au aparut primele astfel de saloane, trend-ul fiind preluat ulterior si de catre cei din Bucuresti, Timisoara si restul tarii).
Majoritatea celor ce au investit intr-un astfel de salon spun ca este o investitie buna, care isi scoate banii in timp. Totusi, cat de rentabila poate fi o astfel de afacere in conditiile in care este axata doar pe servicii de epilare?
Ei bine, raspunsurile pot fi variabile, intrucat de succesul unei afaceri tin o multime de factori. Unii  prefera sa o considere drept o afacere pe termen scurt, mai ales in zonele in care un astfel de serviciu nu este disponibil, in mare parte datorita faptului ca la un moment dat, piata se va supra-satura si nu vor mai fi incasari suficiente pentru a merita continuarea afacerii in locatia respectiva.
Totusi, acest tip de afacere ofera un mare avantaj, mai ales in conditiile in care atrage un numar destul de mare de clienti inca de la inceput: cum preturile per sedinta sunt destul de mari, proprietarii pot incasa sume destul de mari inca din primele zile de functionare. Mai mult, pentru a obtine rezultate definitive, nu e suficienta doar o sedinta: in unele cazuri, trebuie efectuate chiar si cate 3-4 sedinte de epilare, care bineinteles, sunt taxate de fiecare data.

Daca tinem cont si de faptul ca o simpla epilare a mustatei sau a axilei costa aproximativ 100 de lei (o sedinta) si ca pentru a obtine rezultate, sunt necesare macar 2-3 sedinte, daca nu cumva chiar 4, se poate spune despre saloanele de epilare (din Constanta, Bucuresti, sau din oricare alta locatie cu vad suficient) ca sunt o investitie buna. Ce-i drept, doar pe termen scurt. Pe termen lung insa, sunt o multime de factori care pot interveni.

7 comments:

 1. Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

  Thanks!

  Angela
  angelabrooks741@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Wedding Invitation Video Hello World! Make your wedding invitation video with the best wedding invitation video maker company in the world..
  WeddingInvitationVideo

  ReplyDelete
 3. animated explainer video production company that make B2B Explainer Videos, Explainer Videos, Motion Graphic Animation, Video Animation, PPT Presentation, 2D Animation, Explainer Video company
  Explainer Video Production Company Graphics, Graphic Development, White Board Animation, E-learning and Technical Videos.

  ReplyDelete